Over ons

Beste leden, oud-leden, ouders, vrienden en sympathisanten,

1941, in oorlogstijd, wordt in Herentals een jeugdbeweging van meisjesgidsen opgericht en is Gidsen 2de Kempen, de 2de scoutsgroep die werd opgericht in de Kempen, een feit.

Enkele jaren later, in 1990, richtten enkele geëngageerde ouders en vrienden vzw Vriendenkring Gidsen 2de Kempen op. Na talloze omzwervingen en tijdelijke locaties in Herentals, vonden ze een stuk grond dat aangekocht werd om er vervolgens een lokaal voor de meisjesgidsen uit Herentals op te bouwen. Sinds 1993 zitten we in ons lokaal aan de Kleerroos. Gebouwd met eigen mankracht en door immens veel geldinzamelingen en activiteiten door onze vzw.

Onze gidskes stegen elk jaar in aantal, wat we alleen maar konden toejuichen, maar realistisch bekeken, was het niet meer haalbaar om de verschillende leeftijdsgroepen op zaterdag te kunnen huisvesten in ons lokaal. Op zaterdagnamiddag van 13:30u tot 16u staan wij namelijk paraat voor kinderen van 6 tot 12 jaar en zaterdagavond van 19u tot 21:30u voor leden van 13 tot 18 jaar.

Aangezien stoppen met de gidsen nooit een optie is geweest en zal zijn (eens gids, altijd gids), hadden we in 2017 het ambitieuze plan opgevat om ons lokaal te verbouwen, tot een lokaal waar de volgende vijfentwintig jaar (minstens!) weer generaties meisjes zichzelf kunnen ontplooien, vrienden kunnen maken, verantwoordelijkheden leren en omgaan met anderen. Iedereen die een verleden bij een jeugbeweging heeft, weet welke rijkdom dit meebrengt voor de rest van je verdere leven, zowel in je sociale leven, als je professionele leven.

2021, tachtig jaar na de oprichting, zijn er meer dan tweehonderd gidskes tussen zes en achttien jaar die wekelijks in alle vrijheid op ons terrein op de Kleerroos bijeenkomen om te lachen, te ravotten en te leren van elkaar.

En waar – wie weet en hopelijk – uw kinderen en kleinkinderen nog jaren plezier mogen beleven.

Privacy

Sinds 25 mei 2018 is er een nieuwe wetgeving in verband met privacy: de GDPR.

Meer informatie in verband met deze privacywetgeving kan u HIER vinden.

Beeldmateriaal

Voor foto's surf dan naar deze link (https://www.facebook.com/Gidsen2deKempen/photos_stream).

Groepsleiding:

Als er zich problemen zouden voordoen, of u zit nog met enkele vragen, twijfel dan niet om ons te contacteren! U kunt ons contacteren via het contactformulier die staat in het menu contact en zelfs in dringendere gevallen telefonisch.

Lokaalverantwoordelijke

  • Leine Sproelants: 0475 59 54 91

Financieel verantwoordelijken

  • Gaby Espinola: 0491 14 44 38

Verantwoordelijken groepsadministratie

  • Lara Anthonis: 0498 52 86 37
  • Roza De Cuyper: 0497 60 14 31

Evenement verantwoordelijke 

  • Fleur Soentjens: 0493 50 33 98

Adres:

Gidsen 2de Kempen
Kleerroos 77A
2200 Herentals